Nettó tömeg: 350 g
Felhasználási javaslat: 7 kg száraz sertés (ennek lehet egy része marhahús) és 3 kg hasa alja szalonnát apró kockákra vágunk. Az így kapott alapanyagban elkeverjük a fűszerkeverék, mely konyhasót is tartalmaz. Lehetőség szerint egy napig állni hagyjuk 0°C-on . Másnap kislyukú (kb. 2mm Ø ) darálón ledaráljuk, átkeverjük és 40-50 mm átmérőjű
szalámi bélben töltjük, tetszés szerinti hossza. Ügyelni kell arra, hogy a betöltött rúd ne legyen levegős. Ha nem megfelelően feszes a szalámi, középen kössük át. 24 órán szikkasztjuk, majd füstöljük és szárítjuk.
Összetevők: nitrites pácsó ( étkezési só, tartósítószer (nátrium-nitrit), étkezési só, dextróz. fokhagyma granulátum, őrölt feketebors, fűszerek, antioxidáns ( nátrium-eritroaszkorbát).
A tasak tartalma 10 kg téliszalámi jellegű termék elkészítésre elegendő.