Összetevők: Koriandertermést, boróka-tobozbogyót, kerti kakukkfüvet, kerti bazsalikomfüvet, borsikafüvet, majoránnát és köménytermést tartalmazó fűszerkeverék hús vagy sonka pácolásához. Felhasználási javaslat: A pác felét 3 kg konyhasóval jól összekeverjük, majd a szokásos módon a fűszeres sót a húsra erősen rádörzsöljük. A pác másik felét 5 nap múlva 6 liter vízben felfőzzük és kihűlés után a húsra öntjük. Ízlés szerint borsot, babérlevelet és fokhagymát főzhetünk a pácba. Salétromsót nem szabad a pácba tenni, mert abból éppen a megengedett mennyiséget tartalmazza! Ha a páclé nem lepi el a húst, naponta forgatni kell! A pácolás befejeztével a húst lecsöpögtetjük, felakasztjuk, két napon át szikkasztjuk és csak azután füstöljük. Füstöléskor az aroma fokozása érdekében hinthetünk naponta 1-2 maroknyi borókabogyót a parázsra. A doboz tartalma kb. 30 kg friss hús vagy sonka pácolására elegendő.