A fűszerpaprika története: A paprika őshazája Közép-Amerika, így ezt is Kolombusz Kristóf hozta el Európába. Az akkor még ismeretlen fűszert a borshoz hasonlították. Magyarországon a Török hódoltság idején terjedt el, innen a törökbors elnevezés. Elterjedését segítette, hogy a Magyar viszonyok között könnyen kiváló minőségű paprikát lehetett termeszteni. A fő termőhelyek a jelenlegi Magyar térképen az Alföld déli részén voltak és vannak.

A Magyar éghajlati és talajviszonyok mellett kiemelkedő minőségű, ízgazdag és szép színű paprika termeszthető. Rendkívül tanulságos volt számomra, amikor összekóstoltunk egy közép-amerikai egy Spanyol és egy Kiváló Magyar Paprikát. Mintha nem is ugyan abból a növényből készültek volna az őrlemények. A magyar paprika sokkal teltebb, kellemesebb, karakteresebb. Sajnos sokan úgy gondolták ez az ízgazdagság elvisel némi gyengébb minőségű paprikát, ezért olcsó import paprikát kevertek a Magyar Paprika nevével jelzett termékekbe. Ennek nyomán bontakoztak ki a paprikabotrányok. Ezek ódiumát a mai napig viseljük, a paprika ára és minősége nincs a helyén.

Célunk, hogy a Magyar Fűszerpaprika Őrleményt árban és minőségben a megfelelő helyre pozícionáljuk.

VIGYÁZAT, HA KIPRÓBÁLJA UTÁNA MÁR CSAK EZZEL FOG FŐZNI!!!

Jó szívvel ajánlom paprikáinkat!

(ospan)